Kleinschalige dagbesteding voor
mensen met een zorgvraag.

Wij bieden mensen met een zorgvraag een zinvolle en plezierige dagbesteding, waarbij we kijken naar ieders mogelijkheden op ontwikkeling. De zorg is gericht op de vraag en wens van onze deelnemers en zoveel mogelijk op het individu afgestemd. Op de zorgboerderij werkt een professioneel team, bestaand uit HBO verpleegkundigen, verzorgende IG, activiteiten begeleidsters en gastvrouwen, samen zorgen wij voor een mooie dag op onze locatie. Ook hebben we oog voor de gezondheid van onze gasten, we herkennen vroegtijdig veranderingen in gedrag of gezondheid en kunnen hier ook naar handelen. Daarnaast zijn we bevoegd en bekwaam om medicatie te verstrekken en kleine voorbehouden handelingen uit te voeren. We werken tevens samen met thuiszorgorganisaties in de regio.

Kwaliteit van zorg, huiselijkheid en persoonlijke aandacht en begeleiding vinden wij als zorgboeren erg belangrijk. Mensen een gevoel van 'thuis komen' geven in een veilige werkomgeving waarbij een vaste dagstructuur en zorg op maat geboden wordt. Waar de gasten kunnen ontspannen en zich dusdanig op hun gemak voelen om volledig zichzelf te zijn.

  • We willen met onze dagbesteding onze gasten activeren en in beweging te brengen, omdat dit juist voor verschillende doelgroepen heel veel meerwaarde heeft: wanneer je benen bewegen gaat je bloed beter stromen, in je benen maar ook in je hersenen: prikkels worden beter verwerkt, delen van je brein worden geactiveerd en dit helpt allemaal mee om mensen zo lang mogelijk, zo goed mogelijk hun functies te laten behouden. Zowel lichamelijk als geestelijk. Een van de doelen waar we hier gezamenlijk aan werken.
  • Naast voldoende bewegen vinden we gezonde voeding ook heel belangrijk, wij koken dagelijks met verse producten en zorgen voor een lekkere maar ook voedzame maaltijd. Samen eten stimuleren wij. Door het eetmoment gezellig en collectief te doen merken wij dat onze gasten de tijd nemen om te genieten en daardoor beter eten. Onze gasten kunnen kiezen uit een lunch of warme maaltijd.
  • Elke dag komen onze gasten buiten, de buitenlucht en natuurlijke omgeving zorgen ervoor dat onze gasten ontspannen en zich beter voelen. Wanneer mensen langer dan 30 minuten in de natuur zijn (en hier is onderzoek naar gedaan) heeft dit een positief effect op het welzijn van mensen. Het reduceert stress, verlaagt de bloeddruk en zorgt voor een kalm en fijn gevoel.
  • Sociale contacten vinden wij ook heel belangrijk, ze zorgen ervoor dat je 'meedoet' in de maatschappij. Daarnaast is het sociale ook een vaardigheid die je moet blijven trainen om deze te kunnen blijven behouden. Wij stimuleren en spreken onze gasten op een andere manier aan dan dat dit in de thuissituatie gebeurd, daardoor worden ook de hersenen gestimuleerd.

Bovenstaande doelen zijn allemaal bedoeld voor één overkoepelend doel: 'zo lang mogelijk, zo goed mogelijk thuis blijven wonen'. Onze gasten hebben een fijne dag, en tegelijkertijd worden de mantelzorgers thuis ontlast.Voor wie?

Wij verzorgen dagbesteding voor volwassenen en ouderen

  • Mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
  • Mensen met een lichamelijke beperking.
  • Mensen met een vorm van dementie.
  • Ouderen

Zorgboerderij Leekzicht

Kwaliteit van zorg, huiselijkheid en persoonlijke aandacht en begeleiding vinden wij als zorgboeren erg belangrijk